Vadim Brânzaniuc, în vizorul CNI după ce Centrul de Investigații Jurnalistice a scris despre averea de milioane a funcționarului

Anticoruptie.md
19/04/2016
Colaj CIJM. Foto: CIJM, Facebook

Comisia Națională de Integritate s-a autosesizat după ce portalul Anticoruptie.md a arătat în cadrul unei anchete că Vadim Brânzaniuc a reușit să acumuleze în doar doi ani, fiind în funcția de șef al Direcției relații cu publicul a Primăriei Capitalei, o avere de câteva milioane de lei. Potrivit unui comunicat de presă, la una dintre ședințele următoare membrii CNI ar urma să voteze dacă trebuie sau nu inițiat un control. 

La ședința din 18 aprilie a Primăriei, Dorin Chirtoacă, edilul Capitalei, i-a luat apărarea subalternului său. "La noi a apă­rut o pre­zum­ție de hoției. Dacă acti­vezi cinci sau zece ani în ser­vi­cul public, gata esti hoț. Fie­care are drep­tul să-și facă o casă mai modestă sau mai puțin moestă. Casa dom­nu­lui Brân­za­niuc este pusă pe numele dum­ne­a­lui. Nu a vrut să ascundă ceva”, a sub­li­niat Dorin Chir­toacă.

Investigația publicată săptămâna trecută arată că funcţionarul, care între timp a devenit secretar interimar al Consiliului Municipal Chișinău, deține o casă cu două etaje în zona Petricani din sectorul Râșcani, pe care a construit-o, potrivit actelor cadastrale, din anul 2012 până în 2014. Locuința are o construcție accesorie și un garaj prevăzut pentru două mașini. Pe frontispiciul casei este imprimat un blazon, în care litera "B" vorbește despre numele de familie al proprietarului. Cu tot luxul afișat, Brânzaniuc s-a numărat, în anul 2013, printre beneficiarii de ajutor material din bugetul municipal. El a primit 72.000 de lei. Din banii publici i-a fost achitată o parte din dobânda la un credit luat pentru construcția casei. Până la angajarea în funcție de șef de direcție nu avea locuință și ridica un salariu de doar 2.000 de lei.

Anticoruptie.md
19/04/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii