VIDEO// Cumnatul lui Igor Dodon rămâne închis în casă

Julieta Saviţchi
27/09/2022
CIJM

Cumnatul ex-președintelui Igor Dodon, Petru Merineanu, învinuit de îmbogăţire ilicită, nu a reuşit să scape de arestul la domiciliu înainte de expirarea mandatului. Judecătoria Chişinău a respins, marţi, cererea avocaţilor lui Merineanu privind revocarea măsurii preventive.

Decizia este cu drept de atac în instanţa ierarhic superioară. La 9 octombrie expiră mandatul de arest la domiciliu pentru Merineanu, eliberat anterior, pe un termen de 30 de zile, de Judecătoria Chişinău şi menţinut de Curtea de Apel Chişinău.

Decizia a fost luată de judecătorul de instrucţie Roman Mazureţ care anterior l-a plasat în arest preventiv pe Merineanu şi l-a plasat în arest la domiciliu pe Igor Dodon.

Cumnatul ex-președintelui, Petru Merineanu, a fost reținut și plasat în Penitenciarul nr. 13 în data de 24 mai. În timpul perchezițiilor la casa lui Igor Dodon, Petru Merineanu a încercat să înghită o recipisă. Aceasta prevedea procurarea a trei imobile şi a unei staţii cu tot cu ambarcaţiuni, în sumă totală de 700.000 de mii de euro în satul Molovata, raionul Dubăsari. Procurorii consideră că bunurile au fost procurate din banii fostului şef al statului şi aparţineau de facto familiei Dodon.

Recipisa a fost semnată de către omul de afaceri Anatolie Grecu pentru Merineanu, dar în document se mai menţionează şi numele preşedintelui întreprinderii Daac-Hermes, Vasile Chirtoca.

Documentul prevede transmiterea, în trei tranşe, a trei imobile, bărci şi utilaj pentru funcţionare şi deservire. În prima tranşă era prevăzută suma de 350.000 de euro.

Petru Merineanu a stat în arest preventiv în Penitenciarul nr.13 până la data de 9 septembrie.


 

Julieta Saviţchi
27/09/2022Follow us on Telegram

Comentarii