VIDEO// Dosarul Chitoroagă: Fostul șef al PCCOCS, învinuit de îmbogățire ilicită, pledează nevinovat

Anticoruptie.md
29/11/2019

Fostul șef al Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Excepționale (PCCOCS), Nicolae Chitoroagă, învinuit într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită, nu-și recunoaște vina.

Procurorul pe caz, Victor Furtună, ne-a comunicat că fostul șef al PCCOCS pledează nevinovat. Potrivit omului legii, pledează nevinovat și nașul de cununie al lui Chitoroagă, Tudor Bodrug, care, la fel, se află în arest preventiv. Cei doi au refuzat să se prezinte la ședințele de judecată în care s-a decis plasarea lor în arest preventiv.

Nicolae Chitoroagă este apărat de către frații Iurie și Alexandru Tabarcea. Cei doi avocați îl apără și pe magistratul Oleg Sternioală, învinuit într-un dosar penal pentru spălare de bani în proporții deosebit de mari. Iurie Tabarcea este și nașul de cununie al lui Sternioală. Tabarcea a refuzat să facă declarații.

Amintim că, Nicolae Chitoroagă a fost reținut, pe data de 21 noiembrie, pentru 72 de ore, fiind bănuit într-un dosar penal pentru îmbogățire ilicită. Procuratura Anticorupție a pornit cercetările după ce s-a autosesizat în urma unei anchete, realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova.

Procurorii au motivat demersul privind plasarea lui Chitoroagă în arest preventiv prin faptul că acesta ar putea să influențeze ancheta. Ședința de judecată s-a desfășurat în lipsa fostului șef de la PCCOCS, la solicitarea acestuia.

La 26 iunie 2018, Nicolae Chitoroagă a demisionat din funcția de șef al PCCOCS, funcție pe care a deținut-o timp de trei ani. El a declarat că motivul demisiei ar fi „presiunile enorme asupra instituției” și asupra sa. A doua zi după ce a plecat de la șefia PCCOCS, Chitoroagă a fost transferat în funcția de procuror ordinar în cadrul Procuraturii municipiului Chișinău. Ulterior, acesta a plecat în concediu.

La 27 iulie 2019, pe portalul Anticoruptie.md a fost publicată ancheta „Afacerea camuflată a procurorului Chitoroagă de lângă pădurea de la Năpădeni

Anticoruptie.md
29/11/2019

Comentarii