VIDEO // La pescuit ilegal în apele de frontieră, pe lacul Beleu

Crina Dumitriu
23/03/2020
Captura

Peste 1000 metri de plasă și circa 15 kg de pește, prins ilegal în apele de frontieră, au fost ridicate de către polițiștii de frontieră de la doi tineri din Slobozia-Mare. Tinerii pescuiau pe lacul Beleu, care face parte din Rezervația naturală Prutul de Jos.

La 19 martie, patrula Poliției de Frontieră din Brânza, raionul Cahul, aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat, a observat pe apele lacului Beleu o barcă și două persoane, care la anumite intervale de timp extrăgeau plase de pescuit. Acțiunile persoanelor au fost monitorizate o perioadă de timp, iar odată ajunși pe malul lacului, polițiștii de frontieră au intervenit cu verificările de rigoare. Ambii, locuitori ai satului Slobozia-Mare, raionul Cahul, cu vârsta de 31 și, respectiv, 25 de ani au fost legitimați la fața locului. Cei doi au reușit să prindă cu ajutorul a 12 plase, câte 100 metri fiecare, circa 15 kg de pește, de diferite specii, a comunicat luni Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al MAI.

VIDEO: Poliția de Frontieră 

Poliția de Frontieră a stabilit că tinerii nu sunt la prima abatere de la lege, aceștia fiind documentați contravențional pentru activități similare – braconaj piscicol și încălcare a regimului de frontieră. Ba mai mult că persoanele cunoșteau despre restricția la pescuit pe lacul Beleu, aflat în rezervația naturală Prutul de Jos. La fel, în cadrul audierilor, persoanele au declarat că urmau să comercializeze peștele în localitate.

Conform procedurilor, au fost informați reprezentanții Inspectoratului de Protecție a Mediului, care au stabilit prejudiciul adus statului, sancțiunile pentru braconaj piscicol și au ridicat plasele de pescuit. Totodată, tinerii s-au ales și cu câte o amendă de 10 u.c. pentru încălcarea regimului frontierei de stat, conform art.332 alin.1 Cod Contravențional a Republicii Moldova, precizează sursa citată.

 

Crina Dumitriu
23/03/2020

Comentarii