VIDEO // Procurorii anticorupţie solicită mandat de arestare pentru fostul procuror general adjunct Igor Popa

Julieta Saviţchi
11/11/2021
Șefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău, Igor Popa

Procuratura Anticorupţie a solicitat mandat de arestare pe numele şefului oficiului Ciocana al Procuraturii Chişinău, Igor Popa, învinuit de îmbogăţire ilicită. Decizia urmează să fie luată joi de către Judecătoria Chişinău.

Igor Popa a fost reţinut marţi, după ce procurorii au descins cu percheziţii în apartamentul de lux, biroul şi automobilul de serviciu.

De la domiciliul şi din biroul procurorului au fost ridicate documente şi tehnică de calcul. În timp ce se efectuau percheziţiile în automobilul de serviciu, un trecător la huiduit pe Popa. Acesta l-a acuzat pe procuror că nu a luat atitudine în legătură cu plângerile sale asupra poliţiştilor care i-ar fi sechestrat nejustificat automobilul.

Un reporter care se afla în timpul percheziţiilor în faţa sediului Procuraturii de la Ciocana a sunat la telefonul mobil al lui Igor Popa. Iniţial, a răspuns fiul procurorului, apoi a telefonat Ala Popa, soţia, care l-a insultat pe jurnalist.

Procuratura Anticorupţie a pornit dosarul penal pe numele lui Igor Popa în baza unei investigaţii jurnalistice pe Portalul Anticoruptie.md despre locuinţa sa de lux dintr-un bloc select din Chişinău. După publicarea anchetei, Ala Popa, soţia lui Igor Popa cu care se află în divorţ oficial, a dat în judecată Centrul de Investigaţii Jurnalistice,

Igor Popa a fost subiectul mai multor anchete jurnalistice. În perioada guvernării comuniste, acesta a fost învinuit de fabricarea dosarelor şi că a dispus judecarea tinerilor protestatari în comisariatele de poliţie.

În perioada guvernării condusă de Vladimir Plahotniuc, procurorul Igor Popa a fost avansat în funcţia de procuror general adjunct.

Procurorul general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a declarat vara trecută într-un interviu că Igor Popa este procurorul în care are încredere şi că este gata, în caz de necesitate, să meargă cu el în recunoaştere de luptă.

Julieta Saviţchi
11/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii