VIDEO // Un stomatolog din Chișinău, dealer de droguri, „în fiecare zi, la clinică”

Ilie Gulca
01/04/2021

Un medic stomatolog din Chișinău, 43 de ani, a fost reținut de oamenii legii pentru faptul că vindea droguri. Este vorba de produse medicamentoase sub marca comercială „subutex”, care conține substanță buprenorfină. Polițiștii au depistat asupra stomatologului 11 comprimate cu efect psihotrop, 10 grame de hașiș și circa 7.000 de lei proveniți din activitatea infracțională.  

„Acesta vindea zilnic, la locul de muncă, substanțe psihotrope”, transmite Inspectoratul General al Poliției în urma măsurilor speciale de investigații și acțiunilor de urmărire penală efectuate, cu antrenarea investigatorilor sub acoperire.

Mai mult, oamenii legii au stabilit, cu probe, că însuși stomatologul este consumator activ de droguri. „Își administra zilnic substanțe interzise, prin acțiunile sale, punând în pericol sănătatea pacienților săi”, menționează sursa citată într-un comunicat.

„Stomatologul avea rolul de organizator al procesului de desfacere a drogurilor provenite pe cale de contrabandă din Franța. Fiind reținut în flagrant, au fost scoase din circuitul ilegal 40 de pastile subutex, în valoare de 40.000de lei. Pe moment, medicul are aplicată măsură preventivă -  arest la domiciliu.”

În cazul în care va fi demonstrată vina, acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani pentru „circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”.

Ilie Gulca
01/04/2021

Comentarii