Vlad Filat, lăsat fără imunitate parlamentară. Ce urmează?

Victoria Dodon
15/10/2015
FOTO: pldm.md

Liberal-democratul Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară joi, 15 octombrie, după ce procurorul general Corneliu Gurin a făcut o solicitare în acest sens în plenul Legislativului. Decizia a fost luată cu votul deschis a  79 de deputaţi.

Potrivit unei sesizări depuse de Corneliu Gurin în Parlament, Filat s-ar face vinovat de fraudele de la Banca de Economii şi prejudicierea sistemului financiar-bancar cu sute de milioane de euro. Şeful Procuraturii Generale a declarat că procurorii deţin probe concludente ce ar demonstra vinovăţia liderului PLDM.

După ce Comisia juridică numiri şi imunităţi a Parlamentului a votat pentru lipsirea lui Vlad Filat de imunitate, cu opt voturi pro şi trei împotrivă, Biroul Permanent a dat undă verde pentru audierea subiectului în plenul Legislativului. Subiectul a fost dezbătut mai bine de o oră.

Corneliu Gurin a cerut susţinerea deputaţilor. "Ne aşteaptă multă muncă înainte, adevărul abia începe să iasă la iveală. Avem nevoie de sprijin", a declarat procurorul general. Vlad Filat a declarat în plen că discuţia este un scenariu „ticălos” şi „bine regizat”.  „Nu este uşor, îmi pare că urmează să se întâmple o involuţie, dar asta va face curăţenia necesară ca să ajungem la evoluţie. Râde cel care râde la urmă”, a conchis Vlad Filat. 

Victoria Dodon
15/10/2015Follow us on Telegram

Comentarii