Vlad Filat, lăsat fără imunitate parlamentară. Ce urmează?

Victoria Dodon
15/10/2015
FOTO: pldm.md

Liberal-democratul Vlad Filat a fost lipsit de imunitate parlamentară joi, 15 octombrie, după ce procurorul general Corneliu Gurin a făcut o solicitare în acest sens în plenul Legislativului. Decizia a fost luată cu votul deschis a  79 de deputaţi.

Potrivit unei sesizări depuse de Corneliu Gurin în Parlament, Filat s-ar face vinovat de fraudele de la Banca de Economii şi prejudicierea sistemului financiar-bancar cu sute de milioane de euro. Şeful Procuraturii Generale a declarat că procurorii deţin probe concludente ce ar demonstra vinovăţia liderului PLDM.

După ce Comisia juridică numiri şi imunităţi a Parlamentului a votat pentru lipsirea lui Vlad Filat de imunitate, cu opt voturi pro şi trei împotrivă, Biroul Permanent a dat undă verde pentru audierea subiectului în plenul Legislativului. Subiectul a fost dezbătut mai bine de o oră.

Corneliu Gurin a cerut susţinerea deputaţilor. "Ne aşteaptă multă muncă înainte, adevărul abia începe să iasă la iveală. Avem nevoie de sprijin", a declarat procurorul general. Vlad Filat a declarat în plen că discuţia este un scenariu „ticălos” şi „bine regizat”.  „Nu este uşor, îmi pare că urmează să se întâmple o involuţie, dar asta va face curăţenia necesară ca să ajungem la evoluţie. Râde cel care râde la urmă”, a conchis Vlad Filat. 

Victoria Dodon
15/10/2015
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii