Vladimir Andronachi, revenit de nevoie în Moldova. Detalii oferite de Veronica Dragalin

Julieta Saviţchi
02/11/2022
Captură

Fostul deputat democrat, Vladimir Andronachi, învinuit în mai multe dosare de spălare de bani şi complicitate cu Vladimir Plahotniuc, nu a revenit benevol în Republica Moldova. Fugarul a fost declarat indezirabil pe teritoriul Ucrainei și a fost expulzat, iar la punctul de trecere a frontierei Criva-Mămăliga a fost preluat de Poliţia de frontieră a Republicii Moldova.

Detaliile au fost oferite miercuri de Veronica Dragalin, şefa Procuraturii Anticorupţie.

„Autoritățile din Ucraina l-au declarat persoană indezirabilă și l-au expulzat de pe teritoriul său. Înțelegem că aceasta s-a întâmplat din două motive: Este cunoscut faptul că Andronachi este asociat cu Vladimir Plahotniuc, care de săptămâna trecută se află sun sancțiunile SUA. În al doilea rând, având în vedere starea de război, Ucraina are o anumită politică față de persoanele străine care se află pe teritoriul țării”, a precizat Dragalin.

Procurorul anticoruptie, Octavian Iachimovschi, a precizat că Andronachi a fost adus la Centrul Naţional Anticorupţie, unde i se va face cunoştinţă cu ordonanţa de punere sub învinuire, după care va fi dus în faţa judecătorului de instrucţie, pentru a i se comunica mandatul de arestare pe termen de 30 de zile, eliberat în absenţa sa.

Julieta Saviţchi
02/11/2022Follow us on Telegram

Comentarii