Activistul civic Oleg Brega va candida independent la alegerile parlamentare

Anticoruptie.md
27/12/2018

Activistul civic Oleg Brega a anunțat că va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în calitate de candidat independent. El se va prezenta joi, 27 decembrie, la Consiliul Electoral de Circumscripție pentru a lua actele necesare în vederea colectării semnăturilor. 

Brega a declarat pentru Ziarul de Gardă că încă nu a decis în care circumscripție uninominală va candida, însă a precizat că, cel mai probabil, va candida pentru un mandat de deputat din partea Diasporei.

Oleg Brega este cunoscut opiniei publice ca jurnalist și activist civic, membru și fost președinte al organizației non-guvernamentale “Hyde Park” și editor al portalului Curaj.tv. În perioada 2010-2013 a fost gazda emisiunii “Inamicul Public” de la postul Jurnal TV, dar și coprezentator al emisiunii de divertisment “Ministerul Adevărului”. 

În noiembrie 2014, Oleg Brega a fost înregistrat în cursa electorală pentru alegerile parlamentare. Nu a depăşit însă pragul electoral de 2% stabilit pentru candidaţii independenţi. În 2015, activistul s-a înscris în cursa pentru funcția de primar general al Capitalei, din partea Partidului Democrația Acasă, acumulând 1,37% din sufragii. În 2016, acesta s-a lansat în cursa pentru fotoliul de președinte al țării, tot în calitate de independent, însă ulterior s-a retras din cursă.

Anticoruptie.md
27/12/2018

Comentarii