Ana Guțu va candida pentru un mandat de deputat pe cicrumscripția nr.17 din Nisporeni

Anticoruptie.md
30/08/2019

Ana Guțu, prim-vicepreședinta Partidului Unității Naționale (PUN), va candida  la alegerile parlamentare noi, din 20 octombrie, în circumscripția nr. 17 din Nisporeni. Vacanța funcției de parlamentar, în această circumscripție, a survenit după ce fostul președinte al PDM, Vladimir Plahotniuc, a renunțat la mandatul de deputat.

”Azi, la recomandarea Partidului Unității Naționale, am depus setul de acte necesare și am obținut listele de subscripție pentru a obține dreptul de a candida la alegerile parlamentare din 20 octombrie 2019. Dacă voi fi înregistrată în cursa electorală în calitate de candidat pentru un mandat în Parlamentul Republicii Moldova, vă promit o campanie energică, bazată pe competiție corectă și discurs politic argumentat. Voi fi Vocea Unirii în Parlamentul de la Chișinău”, a scris Ana Guțu pe pagina de Facebook.

Ana Guțu a fost deputată în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Liberal. Ea a fost exclusă din formațiune împreună cu alți șase colegi liberali, după ce liderul PL Mihai Ghimpu a refuzat să voteze un nou guvern pro-european, în anul 2013. Atunci, cei șapte deputați au votat pentru noul cabinet de miniștri în frunte cu Iurie Leancă. Ulterior, aripa desprinsă din Partidul Liberal a fondat Partidul Liberal Reformator, unde Guțu a ocupat funcţia de copreședinte. Un an mai târziu a fost exclusă și din această formațiune, alături de alți trei colegi, după ce a semnat un apel adresat conducerii PLR în care îndemna partidul să se retragă din cursa electorală pentru parlamentare, invocând rezultatele sondajelor care nu dădeau câștig noii formațiuni. Pe 5 septembrie 2015, Ana Guțu împreună cu un grup de inițiativă au creat partidul politic Dreapta, o formațiune care opta pentru reunificarea Republicii Moldova și României. În 2017, Ana Guțu partcipă la fondarea PUN.

Politiciana a deținut din 2005 până în ianuarie 2018 funcția de prim-vicerector al Universității Libere Internaționale din Moldova. În mai 2013, Comisia Națională de Integritate a inițiat o procedură de control în privința Anei Guţu, bănuind-o de încălcarea regimului juridic al incompatibilităților. Peste o lună, CNI a constatat că funcţia de prim-vicerector la ULIM este compatibilă cu cea de deputat.

 

Anticoruptie.md
30/08/2019

Comentarii