CEC a înregistrat candidații PDM, PSRM și ai blocului electoral ACUM pe circumscripția națională. Cine a fost exclus din liste

Anticoruptie.md
03/01/2019
Foto: cec.md

Comisia Electorală Centrală (CEC) a înregistrat listele candidaților Partidului Democrat, Partidului Socialiștilor și blocului electoral ACUM pentru circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie. Câte un membru din ultimele două formațiuni politice au fost excluși din liste. Este vorba despre Mihail Paciu, vice-președintele organizației teritoriale al PSRM, și despre Victor Spînu, specialist IT, membru al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Lista naţională a PDM cuprinde 53 de nume, primul fiind Vladimir Plahotniuc, președintele PDM. Acesta este urmat de premierul Pavel Filip și speakerul Andrian Candu. Președintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov, este situat abia pe locul 10. Cu o poziție mai jos se regăsește Otilia Drăguțanu, soția fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei în perioada fraudei bancare, Dorin Drăguțanu. Pe locul 20 o găsim pe Silvia Radu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care se declara anterior „independentă și neafiliată politic”. 

În cadrul ședinței de miercuri, 2 ianuarie, CEC a înregistrat și lista candidaților Partidului Socialiștilor pe circumscripția națională. Deși inițial aceasta cuprindea 55 de candidați, CEC a aprobat  înregistrarea a doar 54 de nume, Mihail Paciu, vice-președintele organizației teritoriale al PSRM, având dosarul incomplet și fiind exclus din lista candidaților care vor participa la alegeri pe lista fracțiunii conduse de Zinaida Greceanîi. Lidera socialiștilor este prima pe lista partidului, urmată de deputatul Vlad Batrîncea și de Ion Ceban.

La fel ca și în cazul listei PSRM, unul dintre candidații de pe lista națională a blocului electoral ACUM are dosarul incomplet, motiv pentru care va fi exclus din lista Blocului ACUM. Este vorba despre Victor Spînu, care figurează în listă cu numărul 52. Pe circumscripția națională, primii în lista ACUM sunt Maia Sandu și Andrei Năstase, urmați de Alexandru Slusari, vicepreședintele Platformei DA, și Igor Grosu, secretar general al PAS.

Anticoruptie.md
03/01/2019

Comentarii