PSRM a anunțat candidații la fotoliul de deputat care vor concura pe lista de partid

Anticoruptie.md
26/12/2018
Foto: privesc.eu

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat miercuri, 26 decembrie, în cadrul Consiliului Republican al partidului, numele candidaților ce vor concura pe lista formațiunii pentru fotoliile de deputat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Candidații PSRM pe lista de partid:

 1. Zinaida Grecreanîi,
 2. Vlad Batrîncea
 3. Ion Ceban
 4. Eduard Smirnov
 5. Bogdat Țîrdea
 6. Ivana Keksal
 7. Alla Dolința
 8. Victor Gaiciuc
 9. Alla Pilipițciaia
 10. Vladimir Golovatiuc
 11. Adela Răileanu
 12. Vasile Bolea
 13. Corneliu Furculiță
 14. Grigore Novac
 15. Victor Gologan
 16. Vladimir Odnostalco
 17. Oleg Lipskii
 18. Radu Mudreac
 19. Alexandru Suhodolschii
 20. Vladimir Țurcan
 21. Petru Burduja
 22. Oleg Teterea
 23. Tatiana Cunețchi
 24. Adrian Lebedinschi
 25. Gaik Vartanean
 26. Adrian Albu
 27. Ala Darovannaia
 28. Petru Corduneanu
 29. Fiodor Găgăuz
 30. Anatolie Labuneț
 31. Alexandr Usatîi
 32. Mihai Paciu
 33. Marina Radvan
 34. Nichita Țurcan
 35. Nicolae Pascaru
 36. Grigore Uzun
 37. Irina Lozovan
 38. Ghenadie Mitriuc
 39. Guzun Sergiu
 40. Oleg Savva
 41. Vadim Mișin
 42. Rita Manole
 43. Ala Rusu-Antoci
 44. Lidia Onu
 45. Serghei Basiuc-Brînzei
 46. Olga Rață
 47. Silvia Grigore
 48. Tatiana Uca
 49. Svetlana Popa
 50. Tatiana Corcimari
 51. tudorița Vangheli
 52. Elena Hrenova
 53. Elena Vîjga
 54. Aliona Briciag
 55. Elena Bratunova

Precizăm că mai mulți candidați socialiști de pe lista de partid se vor bate de asemenea pentru fotoliile de parlamentar în diferite circumscripții. De exemplu, lidera socialiștilor, Zinaida Greceanîi, candidează pentru Circumscripția uninominală Briceni.

Echipa Centrului de Investigații Jurnalistice a scris despre candidații PSRM propuși și pentru alte circumscripții electorale. De exemplu, patru dintre candidații pentru circumscripțiile din Chișinău sunt consilierii Aleksandr Odințov și Dinari Cojocaru, precum și deputații Vlad Batrîncea și Vasile Bolea

PSRM și-a anunțat candidaturile pentru circumscripțiile Căușeni, Ștefan-Vodă, Soroca, FloreștiRâșcani, unde a fost înaintat fiul unei regretate deputate socialisteprecum și Sângerei, Leova, Ocnița, Edineț, Orhei, Ivancea, Fălești, Ungheni, Cimișlia și Glodeni.

Socialiștii au mai anunțat 18 candidaturi pentru alte șase circumscripții din capitală, precum și pentru circumscripțiile uninominale Hâncești, Ceadâr-Lunga, Nisporeni, Strășeni, Comrat, Cantemir, Telenești, Sărata Galbenă, Cahul, Ialoveni, Răzeni și Criuleni.

De asemenea, PSRM și-a anunțat alți patru candidați pentru două circumscripții de la Bălți, Rezina și Chișinău.

Consilierul raional Alexandru Lupașcu a fost înaintat pentru Circumscripția nr. 6, Drochia, iar consilierul raional de la Călărași, Ștefan Bolea, pentru Circumscripția nr. 15, Călărași. Alexandru Mațarin, președintele fracțiuni PSRM din Consiliul raional Anenii Noi, va candida pentru fotoliul de deputat în Circumscripția nr. 34, Anenii Noi, în timp ce președintele raionului Taraclia, Chiril Tatarlî, în Circumscripția nr. 44, Taraclia.

Pentru funcția de deputat în circumscripțiile din regiunea transnistreană vor concura Grigore Filipov, consilier socialist în Consiliul Raional Dubăsari, și Vitalie Eftodiev. În circumscripțiile din diasporă, socialiștii i-au înaintat pe Gheorghe Para, președintele diasporei moldovenești din Sankt Petersburg, pentru Federația Rusă, Vadim Rotari pentru Uniunea Europeană și pe Gaik Vartanean, consilier municipal la Chișinău, pentru SUA și Canada.

Anticoruptie.md
26/12/2018

Comentarii