CEC a stabilit ordinea concurenților electorali în buletinul de vot. Cine va fi primul pe listă

Anticoruptie.md
26/12/2018
Foto: captură privesc.eu

Partidul Democrat din Moldova va fi primul în buletinul de vot la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, urmat de Blocul ACUM format din PAS și PPDA, iar pe pozițiile 3 și 4 se vor regăsi PCRM și PSRM. Ordinea concurenților electorali a fost stabilită de către Comisia Electorală Centrală (CEC) în urma unei trageri la sorți ce a avut loc miercuri, 26 decembrie. 

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat miercuri, 26 decembrie, în cadrul Consiliului Republican al partidului, numele candidaților ce vor concura pe lista formațiunii pentru fotoliile de deputat la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Pe primele trei poziții se regăsesc Zinaida Grecreanîi, lidera socialiștilor și parlamentară în Legislativ, deputatul Vlad Batrîncea, urmat de Ion Ceban.

Și Partidul Democrat (PDM) a făcut publice numele candidaților la funcția de deputat, care vor concura la alegerile parlamentare, pe lista de partid. Vladimir Plahotniuc, președintele PDM, este în capul listei, urmat de premierul Pavel Filip și speakerul Andrian Candu. În lista candidaților nu se regăsește președintele fracțiunii democraților din Legislativ, Marian Lupu, în timp ce președintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov, este situat abia pe locul 10.

Cu o poziție mai jos se regăsește Otilia Drăguțanu, soția fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei în perioada fraudei bancare, Dorin Drăguțanu. Pe locul 20 o găsim și pe Silvia Radu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care se declara anterior „independentă și neafiliată politic”. 

Blocului electoral ACUM de asemenea a făcut publice numele candidaților electorali pentru circumscripția națională la funcţia de deputat în Parlament pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Printre primii în lista Blocului electoral se numără Maia Sandu, președinta PAS, Andrei Năstase, președintele Platformei DA, urmat de Alexandru Slusari de la Platforma DA, Igor Grosu, secretar general PAS, Igor Munteanu și Octavian Țîcu.

Anticoruptie.md
26/12/2018

Comentarii