FOTO // Cozi și emoții mari la secțiile de vot din Londra, Paris, București, Milano și Moscova

Anticoruptie.md
13/11/2016
Cozi la secțiile de vot din Londra. Foto: Denis Telepan

Cozi la secțiile de vot din mai multe orașe ale lumii. Veniți de la sute de kilometri pentru a participa la alegeri, cetățenii moldoveni din Italia, Franța, Marea Britanie, România, Rusia sunt nevoiți să stea în rânduri mari pentru a putea vota.

Coadă la o secție de vot din Londra, Marea Britanie

Astfel, potrivit unor alegători din Londra, la secția de vot deschisă la Ambasada R. Moldova din această localitate s-a format coadă, dar oamenii așteaptă cuminți. „M-am trezit la 4 dimineață ca să reușesc să merg la vot. Stăm la coadă, în așteptare. Mulți au venit de departe, bucuroși să poată vota”, ne-a spus Veronica Coroi, studentă care a venit la Londra din Manchester ca să își exercite dreptul la vot.

„Am ajuns și noi la secția de votare din Londra, în Stratford. E foarte multă lume, foarte mult tineret care speră și vor schimbări. Mulți s-a învoit de la muncă pentru ca să fie astăzi aici. Toți sunt răbdători și cu dispoziție bună”, ne-a spus Ludmila Gorgos.

„Clădirea este plină. Rândul se mișcă repede. Suntem serviți cu ceai călduț. Oamenii tot vin și vin și toți ies afară fericiți. Sunt mulți susținători ai Maiei Sandu, dar am întâlnit și susținători ai lui Igor Dodon”, ne-a scris Denis Telepan, un alt votant de la Centrul Stratford din Londra.

Coadă de la secția de vot din Milano

Carolina Vieri, o tânără din Paris, ne-a comunicat că la secția de vot din capitala Franței la care a mers să voteze în primele ore de la deschidere se formase deja coadă de câteva zeci de persoane. „În fața mea sunt vreo 50 de persoane. Dacă va continua în același ritm, ar fi ceva”, ne-a spus Carolina.

La secțiile de vot din Italia, aglomerația este și mai mare. Aici oamenii spun că sunt nevoiți să aștepte la coadă ore întregi ca să poată vota.

Și la Moscova e îmbulzeală. Potrivit Luciei Dodi, deși urmau să fie deschise cinci secții de vot, funcționează doar două. „Rândul e foarte lung. Am stat o oră jumate ca să pot vota. Persoanelor cu probleme de sănătate le-au permis fără rând. Mama mea e bolnavă cu inima și a trecut fără rând. Pentru că e frig, au adus autobuze în care puteai intra să te încălzești, păstrând rândul. Au început să aducă și mâncare”, scrie Lucia.

Oleg Macovei, un tânăr care a mers să voteze în Iași, spune că  rândul de la secția de votare este în creștere. La București, coada de la secția de vot deschisă în sediul Institutului Cultural Român se întinde pe zeci de metri. Conaționalii noștri au ajuns să stea pe zebra de pe carosabil. „Îmi dau lacrimile când văd câte lume s-a adunat aici. Mă bucur că acest popor se unește în asemenea clipe. Hai Moldova! Și doar 3000 de buletine de vot. Nu au soveste”, spune Cristian Iaz.

Rând la secția de vot din Moscova

Anticoruptie.md
13/11/2016
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii