Numărătoare finală la CEC // Diferența dintre voturile acumulate de Maia Sandu și Igor Dodon este de 67.488

Anticoruptie.md
18/11/2016
Colaj CIJM

Comisia Electorală Centrală a totalizat vineri, 18 octombrie, rezultatele celui de-al doilea tur de scrutin prezidențial care a avut loc la 13 noiembrie 2016. Potrivit CEC, la votare au participat 1.614.023 de alegători, iar diferența de voturile acumulate de Igor Dodon, liderul PSRM, și Maia Sandu, președinta PAS, este de 67.488 de voturi.

Inițial, membrii Comisiei au anunțat o diferență de 73.076 de voturi. Astfel membrii CEC l-au declarat pe Igor Dodon concurentul electoral ales. În următoarele zile, Comisia va prezenta Curţii Constituționale procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor celui de-al doilea tur de scrutin pentru validarea rezultatelor.

Tot vineri, Ser­giu Gur­du­za, unul dintre membrii CEC, a pro­pus inclu­de­rea ca pe ordi­nea de zi a ședin­ței să fie inclus subiectul privind revo­ca­rea din func­ție a pre­șe­din­tei Comi­si­ei Elec­to­ra­le Cen­tra­le, Ali­na Rus­su. Sergiu Gur­du­za a acuzat-o, între altele, de tra­ta­rea cini­că a subiec­tu­lui pri­vind leza­rea drep­tu­lui a cetă­țe­ni­lor din dias­po­ră de a par­ti­ci­pa la ale­ge­ri. Pro­pu­ne­rea aces­tu­ia nu a fost însă sus­ți­nu­tă de ceilalți membri ai CEC.

Anticoruptie.md
18/11/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii