Partidul ȘOR nu a fost înregistrat în cursa electorală. Care este motivul

Anticoruptie.md
03/01/2019
Foto: captură privesc.eu

Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a înregistrat în cadrul ședinței de joi, 3 ianuarie, candidații Partidului ȘOR în cursa electorală pe circumscripția națională, din cauza unor neconformități la dosarul depus de formațiunea politică. 

Potrivit Alinei Russu, președinta CEC, proiectul de decizie care face referire la înregistrarea în cursa electorală a Partidului ȘOR nu a întrunit numărul necesar de voturi din partea membrilor CEC din motiv că formațiunea nu a respectat procedurile ce țin de aprobarea listelor candidaților de către conducerea partidului.

Lista propusă de Partidul ȘOR include 51 de nume, inclusiv cel al președintelui partidului, Ilan Șor. Formațiunea politică mai are timp să lichideze neconformitățile și să solicite repetat înregistrarea în alegeri până pe data de 24 ianuarie.

Amintim că primarul Orheiului și condamnatul în primă instanță pentru „furtul miliardului”, Ilan Șor, a depus, joi, 27 decembrie, documentația necesară pentru înscrierea în cursa electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. Cap de listă la înscriere este chiar Ilan Șor, urmat apoi pe poziția a doua de către primarul comunei Jora de Mijloc, Marina Tauber. Pe trei este directorul companiei „Aviainvest” care gestionează Aeroportul Chișinău, Petru Jardan, iar pe poziția a cincea se regăsește Denis Ulanov, avocatul lui Ilan Șor în dosarul său penal.

Anticoruptie.md
03/01/2019Become a Patron!

Comentarii