Partidul Șor și-a înaintat candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți

Anticoruptie.md
06/09/2019

Partidul Șor l-a înaintat pe Ghenadii Formaniuc la funcția de primar al municipiului Bălți. Acesta a depus deja o cerere la Comisia Electorală Centrală pentru a fi înregistrat în cursă. 

Formaniuc a ajuns în atenția publică în campania electorală pentru alegerile parlamentare din februarie 2019, când a organizat un concert, fără să fi primit autorizație de la primăria municipalității. Ziarul Esp.md a scris că Partidul Șor a organizat la 2 ianuarie un concert în centrul orașului Bălți, cu participarea interpretului rus Stas Mihailov. Primarul orașului, Nicolae Grigorișin declara atunci că manifestația nu a fost autorizată de autorități. Ulterior, acesta a declarat că Formaniuc a depus o cerere la administrația orașului în ultima zi a anului 2018, iar demersul său pur și simplu nu a fost analizat.

La 5 septembrie Ilan Șor a anunțat, printr-un video postat pe pagina sa de Facebook, că Partidul Șor va înainta candidați la alegerile locale generale, din octombrie, în majoritatea localităților țării.

Anticoruptie.md
06/09/2019

Comentarii