10 mln de euro pentru refugiații ucraineni din Moldova, din partea Comisiei Europene

Mihaela Cibotaru
15/11/2023
eumetsat.int

Comisia Europeană (CE) alocă 10 milioane de euro pentru sprijinirea refugiaților ucraineni în Republica Moldova și a comunităților gazdă. Suportul face parte din ajutorul umanitar în valoare de 110 mln de euro, oferit de Comisie pentru a răspunde situației umanitare îngrozitoare cauzate de războiul Federației Ruse în Ucraina.

Potrivit comunicatului CE, asistența oferită va fi folosită de partenerii umanitari ai Uniunii Europene pentru a oferi „servicii esențiale, precum ajutor în numerar, hrană, apă, adăpost, asistență medicală, sprijin psihosocial și protecție”.

Ajutorul oferit ridică valoarea asistenței umanitare acordate de CE drept răspuns la războiul Rusiei în Ucraina la 843 de mln de euro, dintre care 58 de mln de euro au fost alocate pentru refugiații ucraineni care s-au adăpostit în Republica Moldova.

Mihaela Cibotaru
15/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii