100 de milioane USD pentru Republica Moldova de la Guvernul Japoniei. Cum vor fi folosiţi banii

Tatiana Gherța
27/02/2023
presedinte.md

Sprijinul în sumă de 100 de milioane de dolari SUA va fi vărsat în buget și va contribui la depășirea crizei economice provocate de războiul din Ucraina. Anunțul a fost făcut de premierul nipon, Fumio Kishida în cadrul summitului G7. Ulterior, informația a fost reconfirmată șefei statului, Maia Sandu, de către ambasadorul Japoniei la Chișinău, Yamada Yoichiro.

În cadrul discuției, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a mulțumit ambasadorului Japonei la Chișinău pentru sprijinul acordat. Menționând despre parteneriatul important dintre Japonia și Republica Moldova în mai multe domenii.

„Acest sprijin va spori resursele financiare ale statului într-o perioadă în care economia noastră, și inclusiv încasările la buget, sunt afectate de războiul din Ucraina. I-am mulțumit domnului ambasador pentru cooperarea bilaterală excelentă precum și pentru asistența continuă și mi-am exprimat speranța că vom reuși să creștem și volumul investițiilor japoneze în Republica Moldova, iar prin asta vom spori numărul locurilor de muncă bine plătite acasă”, a spus Președinta Maia Sandu.

De-a lungul timpului, Japonia a contribuit la dotarea spitalelor cu echipamente medicale performante, a ajutat fermierii moldoveni să procure tehnică agricolă modernă și să aplice tehnologii noi, a finanțat programe de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii și a susținut proiecte culturale și educaționale, se mai precizează în comunicatul emis de președinție.

Tatiana Gherța
27/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii