A început etapa a treia de vaccinare împotriva Covid-19. Cine se poate imuniza

Irina Odobescu
11/05/2021
Foto: MSMPS via Facebook

În Republica Moldova a început etapa a treia de imunizare împotriva Covid-19. La această etapă se pot vaccina lucrătorii din diverse domenii precum panificație, comercializarea de lactate, carne, fructe și legume, unități de producție, transport și distribuție gaze etc.

CIJM

În același timp, Comitetului Național de Coordonare a Imunizării a aprobat și imunizarea membrilor familiilor persoanelor din colectivitățile menționate.

Autoritățile din Sănătate menționează că în prezent continuă prima și a doua etapă de vaccinare care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 - 60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces.

Procesul de vaccinare se desfășoară în cadrul Centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa  la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Totodată, pentru implementarea cu succes a campaniei de vaccinare a populației, vor fi deschise mai multe Centre de vaccinare la nivel național. Marți, urmează să fie inaugurat un astfel de Centru la Bălți, iar în următoarele zile se preconizează organizarea altui Centru în cadrul C.I.E. Moldexpo.

Până în prezent, în total, au fost vaccinate 185.292 de persoane.

Irina Odobescu
11/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii