A început etapa a treia de vaccinare împotriva Covid-19. Cine se poate imuniza

Irina Odobescu
11/05/2021
Foto: MSMPS via Facebook

În Republica Moldova a început etapa a treia de imunizare împotriva Covid-19. La această etapă se pot vaccina lucrătorii din diverse domenii precum panificație, comercializarea de lactate, carne, fructe și legume, unități de producție, transport și distribuție gaze etc.

CIJM

În același timp, Comitetului Național de Coordonare a Imunizării a aprobat și imunizarea membrilor familiilor persoanelor din colectivitățile menționate.

Autoritățile din Sănătate menționează că în prezent continuă prima și a doua etapă de vaccinare care presupune imunizarea lucrătorilor medicali, persoanelor cu vârsta de peste 60 ani, persoanelor cu comorbidități și persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 - 60 ani, care au comorbidități pentru care infecția COVID-19 prezintă un risc sporit de a face forme grave și chiar deces.

Procesul de vaccinare se desfășoară în cadrul Centrelor de vaccinare din țară, dar și prin organizarea echipelor mobile care se vor deplasa  la persoanele vârstnice, care nu au posibilitatea să se deplaseze în acest scop.

Totodată, pentru implementarea cu succes a campaniei de vaccinare a populației, vor fi deschise mai multe Centre de vaccinare la nivel național. Marți, urmează să fie inaugurat un astfel de Centru la Bălți, iar în următoarele zile se preconizează organizarea altui Centru în cadrul C.I.E. Moldexpo.

Până în prezent, în total, au fost vaccinate 185.292 de persoane.

Irina Odobescu
11/05/2021Become a Patron!

Comentarii