„A rămas numai moloz.” Armata rusă a ocupat orașul Marinka din estul Ucrainei

Ilie Gulca
05/12/2023
Ruinele orașului Marinka

Militarii ruși au cucerit orașul Marinka din regiunea Donețk potrivit serviciului de informații al Ministerului Apărării al Marii Britanii.

„Rusia controlează acum cea mai mare parte a zonei construite”, se menționează pe pagina X a serviciului.

Cu toate acestea, adaugă Serviciul, forțele ucrainene controlează unele zone de la marginea de vest a urbei. Orașul Marinka se află în prima linie din 2014.

Cu o populație de dinainte de război de 9.000 de locuitori, Marinka este complet distrusă – imaginile realizate cu drona arată că din marea majoritate a clădirilor a rămas numai moloz.

Ocuparea orașului Marinka de către trupele ruse face parte din ofensiva din toamnă a Rusiei, care acordă prioritate extinderii controlului asupra părților rămase ale regiunii Donețk - foarte probabil încă unul dintre obiectivele principale ale războiului Kremlinului.

 

Ilie Gulca
05/12/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii