Acţiune de protest împotriva facturilor. Nu s-a trecut fără reţineri

Anticoruptie.md
19/02/2023
PRO TV Chişinău

Câteva sute de persoane au trecut, duminică, într-un marş de protest în care au cerut Guvernului să achite facturile pentru această iarnă la resursele energetice. Acţiunea de protest a fost organizată de Mişcarea pentru popor, constituită de Partidul Şor, Partidul Acasă Construim Europa (PACE) a fugarului Gheorghe Cavcaliuc, a Uniunii Centrise a fostului consilier prezidenţial Mihai Petrache, Partidului Comuniştilor şi activişti civici.

Protestatarii au afişat în faţa coloanei un pancart lung, cu elemente ale unei facturi, pe care era scris „Factura de la Maia Sandu - Cea mai mare factură din lume”.

„Piesa grea” a protestului este deputata şi vicepreşedinta Partidului Şor, Marina Tauber, care a condus coloana în scuarul Operei Naţionale, iar de la un megafon a dat start sloganelor scandate de protestatari: „Jos Maia Sandu”, „Ei cu milioane, noi murim de foame”,”Moldova”, „Recean la plătit factură”, „Noi suntem poporul”, „Semneați și achitați” etc.

În acelaşi timp, la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt, un grup de 30 de persoane au protestat împotriva Partidului Şor şi a acţiunii de protest organizat de formaţiune.

 

Poliţia a reţinut 6 tineri protestatari, cu constituţie atletică, pentru comportament suspect. La unul din ei a fost găsit un cuţit.

Anticoruptie.md
19/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii