Adunarea generală a procurorilor, amânată pentru o dată nedeterminată

Ilie Gulca
11/11/2021

Adunarea generală a procurorilor, stabilită pentru 19 noiembrie, a fost anulată din cauza pandemiei. Această decizie a fost adoptată, joi, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). În cadrul acestei ședințe trebuia urmau să fie aleși noi membri ai Consiliului. Anticoruptie.md  a analizat cine sunt cei 14 candidați, înscriși în cursa pentru CSP.  

CSP a decis să amâne pentru o altă dată ulterioară organizarea Adunării generale a procurorilor. În cadrul acesteia trebuie aleși noi membri ai consiliului. Mandatele membrilor actuali ai CSP expiră la sfârșitul lui 2021.

„CSP hotărăște: a amâna Adunarea generală a procurorilor din 19 noiembrie pentru o dată ulterioară, care va fi stabilită de CSP”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Pentru accederea în funcția de membru al CSP s-au înscris la concurs 14 procurori. Alți 45 de candidați au depus cereri pentru participarea la concurs pentru funcția de membri ai colegiilor speciale care funcționează pe lângă CSP – Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, Colegiului de disciplină și etică și Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor.

CSP a întreprins prima tentativă pentru organizarea Adunării generale a procurorilor pe 28 mai 2020, când s-a decis ca forul respectiv să fie convocat pe 1 iulie același an. Adunarea stabilită pentru 1 iulie 2020 a fost amânată de asemenea din cauza pandemiei.

Ilie Gulca
11/11/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii