Adunarea generală a procurorilor, amânată pentru o dată nedeterminată

Ilie Gulca
11/11/2021

Adunarea generală a procurorilor, stabilită pentru 19 noiembrie, a fost anulată din cauza pandemiei. Această decizie a fost adoptată, joi, în cadrul ședinței Consiliului Superior al Procurorilor (CSP). În cadrul acestei ședințe trebuia urmau să fie aleși noi membri ai Consiliului. Anticoruptie.md  a analizat cine sunt cei 14 candidați, înscriși în cursa pentru CSP.  

CSP a decis să amâne pentru o altă dată ulterioară organizarea Adunării generale a procurorilor. În cadrul acesteia trebuie aleși noi membri ai consiliului. Mandatele membrilor actuali ai CSP expiră la sfârșitul lui 2021.

„CSP hotărăște: a amâna Adunarea generală a procurorilor din 19 noiembrie pentru o dată ulterioară, care va fi stabilită de CSP”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Pentru accederea în funcția de membru al CSP s-au înscris la concurs 14 procurori. Alți 45 de candidați au depus cereri pentru participarea la concurs pentru funcția de membri ai colegiilor speciale care funcționează pe lângă CSP – Colegiul pentru selecția și cariera procurorilor, Colegiului de disciplină și etică și Colegiul de evaluare a performanțelor procurorilor.

CSP a întreprins prima tentativă pentru organizarea Adunării generale a procurorilor pe 28 mai 2020, când s-a decis ca forul respectiv să fie convocat pe 1 iulie același an. Adunarea stabilită pentru 1 iulie 2020 a fost amânată de asemenea din cauza pandemiei.

Ilie Gulca
11/11/2021Become a Patron!

Comentarii