Adunarea „Moldova Europeană” – siguranța cetățenilor în prim plan

Mihaela Cibotaru
16/05/2023
captură

Siguranța oamenilor la Adunarea „Moldova Europeană” este o prioritate pentru autorități și toate detaliile privind evenimentul din 21 mai, pentru informarea participanților, vor fi publicate pe pagina web dedicată acestuia: www.moldovaeuropeana.md. Informația a fost prezentată de secretarul general al Guvernului, președintele grupului de organizare a adunării, Artur Mija.

„Inspectoratul de poliție, instituțiile statului, vor preveni orice încercare de violență și vor asigura ordinea și liniștea în societate în această duminică. Cetățenii nu au de ce să se îngrijoreze”, a accentuat Artur Mija. El a subliniat că, în această zi, Piața Marii adunări Naționale este rezervată pentru desfășurarea Adunării, conform deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale.

Evenimentul, o inițiativă a președintei Maia Sandu, este unul pașnic și apolitic și va aduna împreună „cetățenii care doresc să susțină calea europeană Republicii Moldova”, a spus secretarul general al Guvernului. Adunarea va începe la ora 11.00 și va dura câteva ore, în prima parte vor avea loc adresări către cetățeni, după care va urma un program artistic, a spus Mija. Toate detaliile privind organizarea evenimentului – programul, locurile de parcare organizate și altele, vor fi publicate pe https://moldovaeuropeana.md cu câteva zile înainte de eveniment.

Instituțiile competente vor asigura și fluidizarea transportului în această duminică, transportul în capitală va circula în mod obișnuit, limitări fiind doar pe Piața Marii Adunări Naționale. Totodată, autoritățile vor suplimenta numărul de unități de transport public din Chișinău și suburbii.

Potrivit lui Mija, manifestații similare vor avea loc în alte 33 de capitale europene, iar  locurile unde se va aduna diaspora, la fel, vor fi publicate pe pagina dedicată evenimentului.

Mihaela Cibotaru
16/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii