Agricultorii din horticultură, viticultură, zootehnie și acvacultură vor putea accesa finanțări în cadrul proiectului „Livada Moldovei”

Crina Dumitriu
30/11/2023
CIJM

Agricultorii din domeniile horticultură, viticultură, zootehnie, acvacultură și producție piscicolă, turism, apicultură și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări în cadrul proiectului „Livada Moldovei”. Guvernul a aprobat ratificarea Acordului cu Banca Europeană de Investiții (BEI) privind extinderea activităților eligibile în cadrul acestui proiect și majorarea plafonului finanțării de la 10% la 15% din suma împrumutului BEI pentru componentele de laboratoare, educație, cercetare și siguranța alimentelor. 

„Fondurile proiectului „Livada Moldovei” sunt un catalizator pentru dezvoltarea afacerilor agricole și a comunităților rurale. Vom construi un lanț agroalimentar mai puternic, fiindcă resursele proiectului vor putea fi accesate de toți fermierii, indiferent de activitatea pe care o desfășoară în sectorul agricol. Preocuparea noastră este să sprijinim afacerile agricole, să  îmbunătățim împreună randamentul și calitatea produselor agricole”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea. 

Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții avea o valoare de 120 de milioane de euro. Până acum, au fost valorificate 92 de milioane de euro. În scopul valorificării tuturor resurselor, activitățile investiționale vor fi extinse până în luna mai, anul 2025, se precizează într-un comunicat de presă al Guvernului.

Crina Dumitriu
30/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii