Al cincilea la număr: Ministrul muncii şi Protecţiei Sociale a demisionat. Cine a preluat funcţia

Anticorupţie.md
09/01/2023
Captură de la conferinţa de presă

Marcel Spatari a anunţat luni că demisionează din funcţia de ministru al Muncii, Protecţiei sociale şi Familiei. Acesta este al cincilea ministru din Guvernul Gavriliţia, format după alegerile parlamentare anticipate din iulie 2021. Funcţia urmează să fie preluată de Alexei Buzu, director al Centrului Parteneriat pentru Dezvoltare și președintele ONG-ului Geronimo, care elaborează și implementează proiecte de dezvoltare comunitară. 

„Am acceptat cu încrederea propunerea să fac parte din Guvern. Astăzi am depus cererea prin care la minister se face o schimbare. E o decizie personală, asumată, pregătită, coordonată din timp cu colegii din Guvern”, a explicat Spatari într-o conferinţă de presă.

Şefa Guvernului, Natalia Gavriliţa, a declarat că regretă plecarea lui Spatari. „A fost un efort sistemic, care a început să dea roade pentru oameni și ne-a ajutat să fim mult mai pregătiți pentru această iarnă. De exemplu, avem acest program de ajutor la contor. De asemenea, au fost implementate reforme importante pe piața muncii, care să ușureze viața salariaților”, a declarat Natalia Gavrilița într-o conferinţă de presă.

Concomitent, şefa Guvernului a comunicat că pentru funcţia de ministru al Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei a fost desemnat Alexei Buzu.

„Vă mulțumesc pentru încredere. Într-un an dificil am văzut dedicația de a mișca lucrurile spre bine. Vreau să vă mulțumesc pentru deschidere că lăsați la minister o echipă determinată, reforme pe care și eu sunt determinat să le continui”, a declarat Buzu în cadrul conferinţei de presă.


 

Anticorupţie.md
09/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii