Al doilea deces în Republica Moldova din cauza noului coronavirus. E vorba de un medic

Irina Odobescu
27/03/2020
vox

În Republica Moldova a fost înregistrat vineri al doilea deces din cauza noului tip de coronavirus. Este vorba despre o femeie de 79 de ani, medic de profesie. Decesul a survenit după opt zile de tratament. Femeia ar fi avut și alte boli cronice, potrivit responsabililor din sănătate.

„Cu regret astăzi a decedat încă o pacientă. E vorba despre o doamnă care activa la Centrul Național de Medicină Urgentă Prespitalicească. Avea 79 de ani și era internată la 19 martie. Ulterior, a fost transferată la Spitalul Republican, la 24 martie. Avea mai multe afecțiuni, diabet, insufieciență cardiacă. Ea și-a dedicat viața sistemului medical. Vreau să îmi exprim recunoștința, nu doar pentru faptul că a fost pe prima linie, dar pentru faptul că ea este eroul sistemului de sănătate, a salvat vieți și a contribuit, de fapt la îmbunătățirea sistemului de sănătate”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Precizăm că până în acest moment au fost confirmate 177 de cazuri de infectare cu Covid-19 în Republica Moldova. În total au fost analizate 1.298 de probe. Dintre cazurile confirmate, 52 sunt de import: din Italia, Marea Britanie, Franța, Elveția, Ucraina, Rusia, România, Cehia și Germania. Cazurile cu transmitere locală sunt 125 la număr.

Irina Odobescu
27/03/2020




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii