Al patrulea medic și-a pierdut viața din cauza noului tip de coronavirus

Anticoruptie.md
16/04/2020

Încă un lucrător medical din Republica Moldova a pierdut lupta cu COVID-19. Este vorba despre Lidia Lungu, o asistentă medicală din cadrul Asistenței Medicale Urgente din or. Fălești. Acesta este al patrulea deces provocat de noul tip de coronavirus printre medici.

Lidia Lungu a fost internată în stare gravă la Institutul de Medicină Urgentă, la data de 8 aprilie, suferind de maladii cronice: insuficiență respiratorie progresivă de gradul III, cardiopatie hipertensivă și hipertensiune arterială de gradul III.

„Sistemul medical a pierdut un bun specialist, un lucrător ce și-a dedicat viața pentru a salva alte vieți omenești. Exprimăm sincere regrete şi condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, colegilor și tuturor celor care au cunoscut-o și apreciat-o”, se arată într-un mesaj al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Acest deces este al patrulea printre medici. Până acum peste 500 de lucrători medicali au fost confirmați cu Covid-19. Printre medicii răpuși de Covid-19 este Ecaterina Litvinschidoctorița, care activa la Serviciul de urgență din Cricova, suburbie a Chișinăului. Ea s-a infectat după ce a fost trimisă la un pacient fără ca să fie avertizată de Serviciul 112 că acesta avea simptome de Covid-19. Al doilea deces este al unei doctorițe de la Stația de medicină urgentă din Soroca. Ludmila Caraion, în vârstă de 65 de ani, este prima victimă a pandemiei de Covid-19 în raionul Soroca. Ea a muncit în sănătate toată viața, ultimii 10 ani la Soroca, iar soțul ei este angajat la Salvare. Cea de-a treia persoană răpusă de noul tip de coronavirus este medicul radiolog, Valeriu Pripa, doctor în științe medicale, în vârstă de 59 de ani, care activa la un spital privat din Chișinău, anterior mai mulți ani a fost şef al Secţiei Radiologie şi al Secţiei Medicină nucleară în cadrul Spitalului Clinic Republican.

Până în prezent în total 53 de persoane din Republica Moldova și-au pierdut viața din cauza Covid-19.

Anticoruptie.md
16/04/2020

Comentarii