Alertă aeriană falsă în regiunea transnistreană // Posturi de radio, atacate de hackeri

Valeria Vițu
28/02/2023
Foto: CIJM

Serverele mai multor posturi de radio rusești din regiunea transnistreană  au fost sparte, în dimineața zilei de 28 februarie, fiind transmisă o alertă de raid aerian. Aceasta a fost auzită și în regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de centrul de presă al așa ziselor autorități din stânga Nistrului, se arată într-o relatare a RFI

Timp de aproape cinci minute, locuitorii din Transnistria au auzit sirena la două posturi rusești -  Shanson și Dorozhnoe Radio. În loc de muzică, a fost lansat sunetul unei sirene și un avertisment privind raidul aerian. "Atenție! A fost emisă o alertă de raid aerian! Toți, mergeți imediat în adăposturi”, a fost mesajul transmis de hackeri.

Potrivit administrației de la Tiraspol, ”a fost o alertă falsă de raid aerian. Hackerii au atacat posturile de radio rusești Shanson și Dorozhnoe Radio. Informația nu este valabilă. Posturile de radio au fost atacate de hackeri. Cerem cetățenilor să nu intre în panică”, susțin pretinsele autorități din Transnistria.

Și Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei a anunțat că informația este falsă. 

Valeria Vițu
28/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii