Ambasadorul Daniel Ioniță: România va livra în curând cea de-a treia tranșă de vaccinuri în Republica Moldova

Madalin Necsutu
09/04/2021
Cotidianul

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a declarat joi seară la emisiunea „În Profunzime” de la Pro TV Chișinău că Bucureștiul va mai trimite în curând o a treia tranșă din cele 200.000 de vaccinuri promise în Republica Moldova pentru a ajuta cetățenii moldoveni.

„România a donat, până la această oră, 77 de mii de vaccinuri, transportul lor a fost făcut prin mecanismul de protecție al UE, iar aceste vaccinuri au fost repartizate, și asta a fost o dorință a noastră, în absolut toate raioanele Republicii Moldova, pentru că am vrut să-i ajutăm pe toți”, a spus Daniel Ioniță în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la ProTV.

El a mai spus că vaccinurile promise de noi vor ține cont inclusiv de dinamica vaccinării în Republica Moldova și de disponibilitatea României.

„Pentru că aceste vaccinuri sunt donate Republicii Moldova din doza României, din pâinea României am tăiat o felie consistentă pe care am oferit-o cu generozitate cetățenilor Republicii Moldova, indiferent de faptul, dacă iubesc sau nu România”, a spus Daniel Ioniță.

Deși au existat numeroase solicitări din partea cetățenilor moldoveni, deținători ai cetățeniei României, de a deschide centre de vaccinare în incinta Ambasadei sau a consulatelor, pentru a nu fi nevoiți să treacă granița pentru vaccinare, ambasadorul României spune că acest lucru este imposibil”, a declarat Ioniță.

Păână în prezent, România a donat 21.600 de doze de vaccinuri AstraZeneca la data de 27 februarie, permițându-i Republicii Moldova să înceapă imunizarea lucrătorilor medicali din prima linie pe 2 martie. Cea de-a doua tranșă a venit cu alte 50.400 de doze de vaccinuri AstraZeneca și a ajuns la Chișinău la 27 martie, transmite IPN.

Madalin Necsutu
09/04/2021

Comentarii