Ambasadorul SUA la Chișinău: „Așteptăm să continuăm să lucrăm pentru a promova integrarea cu Europa și provocările actuale”

Crina Dumitriu
16/02/2023

 Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D.Logsdon, a transmis un mesaj de felicitare noului prim-ministru care a obținut joi votul de încredere al Parlamentului și și-a exprimat speranța că noul Guvern va continua reformele și integrarea în Uniunea Europeană.  Aceasta este o pirmă reacție din partea unei ambasade acreditate la Chișinău la numirea noului Guvern.      

„Felicitări noului prim-ministru Dorin Recean și cabinetului său în urma votului de încredere acordat astăzi de Parlamentul Republicii Moldova. Așteptăm cu nerăbdare să continuăm să lucrăm cu guvernul și poporul Moldovei pentru a promova în continuare integrarea cu Europa și pentru a aborda provocările actuale, construind un viitor democratic, prosper și sigur”, a menționat ambasadorul într-o declarație făcută publică.

Diplomatul a ținut să aducă mulțumiri fostului prim-ministru Natalia Gavriliță, „pentru conducerea și angajamentul ei puternic în construirea democrației Republicii Moldova și pentru tot ce a făcut pentru întărirea parteneriatului și a prieteniei dintre Moldova și Statele Unite”.

Crina Dumitriu
16/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii