Andrian Candu și-a luat copilul de la Liceul Orizont la sfârșitul anului de studii 2017–2018

Anticoruptie.md
07/09/2018
Foto: colaj CIJM

Unul dintre copiii speakerului Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și-a făcut studiile la Liceul Orizont, filiala Durlești, în anii de studii 2016–2017 și 2017–2018. Recent, la sfârșitul anului de studii, oficialul a decis să-și mute fiul în altă instituție de învățământ.

„Băiatul a învățat aici în clasa întâi și a doua. În luna mai curent, la sfârșitul anului de studii, Andrian Candu a decis să-și ia copilul de la Liceul Orizont”, ne-a confirmat o sursă apropiată administrației acestei instituții de învățământ.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md să ofere un comentariu pe marginea acestui subiect, Andrian Candu nu ne-a oferit deocamdată un răspuns.

Amintim că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, i-a cerut lui Candu să închidă liceul Orizont. Erdoğan este așteptat în vizită la Chișinău în septembrie sau octombrie, potrivit președintelui R. Moldova, Igor Dodon, pentru redeschiderea oficială a sediului Președinției.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a descins, joi dimineață, 6 septembrie, la filialele celui mai bun liceu privat din Republica Moldova și a reținut șase angajați de origine turcă și un adolescent. Calificând aceste persoane drept periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, SIS le-a expulzat în Turcia. 

Este vorba despre Riza Dogan, directorul filialei din Durleşti a liceului Orizont, Hasan Karacaoglu, director adjunct general, Yasin Ozdil, responsabil de relații cu publicul de la aceeași școală, Mujdat Celebi, director financiar, Feridon Tufekci, director al filialei din Ceadâr-Lunga și profesorul Huseyin Bayraktar. În operațiunea desfășurată de SIS ar fi participat și serviciile secrete turcești. De asemenea, un minor a fost și el reținut împreună cu profesorul său, pentru a fi eliberați la scurt timp.

Anticoruptie.md
07/09/2018

Comentarii