Andrian Candu și-a luat copilul de la Liceul Orizont la sfârșitul anului de studii 2017–2018

Anticoruptie.md
07/09/2018
Foto: colaj CIJM

Unul dintre copiii speakerului Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu, și-a făcut studiile la Liceul Orizont, filiala Durlești, în anii de studii 2016–2017 și 2017–2018. Recent, la sfârșitul anului de studii, oficialul a decis să-și mute fiul în altă instituție de învățământ.

„Băiatul a învățat aici în clasa întâi și a doua. În luna mai curent, la sfârșitul anului de studii, Andrian Candu a decis să-și ia copilul de la Liceul Orizont”, ne-a confirmat o sursă apropiată administrației acestei instituții de învățământ.

Solicitat de portalul Anticoruptie.md să ofere un comentariu pe marginea acestui subiect, Andrian Candu nu ne-a oferit deocamdată un răspuns.

Amintim că președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, i-a cerut lui Candu să închidă liceul Orizont. Erdoğan este așteptat în vizită la Chișinău în septembrie sau octombrie, potrivit președintelui R. Moldova, Igor Dodon, pentru redeschiderea oficială a sediului Președinției.

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a descins, joi dimineață, 6 septembrie, la filialele celui mai bun liceu privat din Republica Moldova și a reținut șase angajați de origine turcă și un adolescent. Calificând aceste persoane drept periculoase pentru securitatea națională a Republicii Moldova, SIS le-a expulzat în Turcia. 

Este vorba despre Riza Dogan, directorul filialei din Durleşti a liceului Orizont, Hasan Karacaoglu, director adjunct general, Yasin Ozdil, responsabil de relații cu publicul de la aceeași școală, Mujdat Celebi, director financiar, Feridon Tufekci, director al filialei din Ceadâr-Lunga și profesorul Huseyin Bayraktar. În operațiunea desfășurată de SIS ar fi participat și serviciile secrete turcești. De asemenea, un minor a fost și el reținut împreună cu profesorul său, pentru a fi eliberați la scurt timp.

Anticoruptie.md
07/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii