Angajata care l-a acuzat pe Lupu de avansuri sexuale, retrogradată

Mihaela Cibotaru
12/05/2023
Tatiana Vozian

Angajata Curții de Conturi (CC) care l-a acuzat de avansuri sexuale pe președintele instituției, Marian Lupu, spune că a fost retrogradată, fiindu-i oferite, după reorganizarea Curții, funcții cu grad mai mic față de cea deținută în prezent. Președintele CC, Marian Lupu, neagă acuzațiile și a declarat că o va acționa în judecată pe subalterna sa pentru „calomnie și defăimare a conducătorului CCRM și, implicit, a instituției per ansamblu”.

Potrivit informației publicate de Tatiana Vozian, care activează în funcția de șefă a Direcției generale metodologie, planificare și raportare în cadrul CC, ei i s-au propus 3 funcții în cadrul noii structuri a instituției și ea a ales funcția de șefă a Direcției dezvoltare instituțională și metodologie. „Am acceptat o funcție inferioară celei deținute anterior de mine, pentru că îmi asum consecințele unui denunț public despre o persoană controversată, dar bine relaționată așa cum este cet. Lupu!”, a scris ea.

Tatiana Vozian a explicat că, fiind retrogradată, ei i s-a redus și clasa de salarizare – de la 102 la 99. Ea va deține noua funcție din 1 iulie 2023.

CC a reacționat la mesajul Tatianei Vozian și a anunțat într-un comunicat că reorganizarea nu este o acțiune spontană, ci una planificată, inclusiv în baza recomandărilor făcute în cadrul evaluării „peer review”, efectuată de un grup de experți internaționali în perioada anilor 2020-2022. „Echipa de evaluatori a recomandat că CCRM trebuie să dezvolte o structură mai rațională, mai eficiente și mai eficace, inclusiv în ceea ce privește rolurile, responsabilitățile și răspunderea internă. Urmare a analizei recomandărilor evaluatorilor, CCRM și-a propus să implementeze și o structură organizațională oportună și corespunzătoare atingerii obiectivelor strategice propuse”, scrie CC.

Amintim că la începutul lunii mai Tatiana Vozian a scris că noua structură a Curții de Conturi ar putea să nu includă funcția deținută de ea. Curtea de Conturi anunța într-un comunicat că elaborarea noii structuri a instituției a fost lansată în august 2022, pentru realizarea viziunilor strategice privind direcțiile de dezvoltare a instituției și obiectivelor Strategiei de dezvoltare pentru perioada 2021-2023.

Mihaela Cibotaru
12/05/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii