Angajații pretinsului serviciu de securitate de la Tiraspol au mai răpit un cetățean al Republicii Moldova

Ilie Gulca
08/10/2020
Foto-simbol: https://mvdpmr.org/

Așa-numitul minister al securității de la Tiraspol a mai reținut, miercuri, un cetățean al Republicii Moldova în afară de polițistul angajat al Inspectoratului de Poliție Florești. Administrația separatistă de la Tiraspol îi acuză pe cei doi de spionaj în favoarea Republicii Moldova. Despre toate astea a menționat, joi, pe Facebook, Chiril Moțpan, membru al Comisiei securitate națională, apărare şi ordine publică.   

„Potrivit unor informații operative de ultimă oră, reprezentați ai structurilor anticonstituționale de la Tiraspol au operat miercuri noapte percheziții ilegale în casa ofițerului de poliție Andrei Amarfi, Camenca [stânga Nistrului] și au ridicat bunuri personale”, scrie parlamentarul pe pagina de Facebook.

Cel de-al doilea cetățean arestat de pretinsul serviciu de securitate, precizează deputatul, este Andrei Glijin, cetățean al Republicii Moldova, originar din localitatea Kuzmin, raionul Camenca.

Solicitat de reporterii Portalului Anticoruptie, Biroul Politici de Reintegrare a comunicat că a fost creat un grup de lucru interinstituțional condus de procuratură. De asemenea, răpirile cetățenilor Republicii Moldova vor fi discutate joi în cadrul Comisiei securitate națională, apărare şi ordine publică.

Miercuri, un polițist angajat al Inspectoratului de Poliție din Florești a fost răpit din casa sa, în or. Camenca, stânga Nistrului, de către angajații forțelor de securitate de la Tiraspol. Serviciul de Informații și Securitate a comunicat că a identificat angajații așa-numitului minister al securității de la Tiraspol, care au participat la răpire.

Procuratura din Florești a inițiat un dosar penal pe marginea acestui caz în baza art. 164, aliniat 2, „Răpirea unei persoane” și art. 351, alineatul 2, „Uzurparea de calității oficiale” din Codul Penal al Republicii Moldova.

Ilie Gulca
08/10/2020

Comentarii