ANRE, gata să taie tariful pentru gaze. Cu ce preț ne-am putea alege

Anticoruptie.md
07/06/2023
Colaj CIJM

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) va examina în ședința de miercuri, 7 iunie, solicitarea Moldovagaz privind ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali. Solicitarea se bazată pe estimările făcute de Energocom, care a propus descreșteri pentru toate tipurile de rețele de distribuție. Conform estimărilor, prețul pentru consumatorii casnici ar putea constitui 19-20 de lei pentru un metru cub.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a recepționat luni, 5 iunie 2023, solicitarea S.A. „Moldovagaz” privind ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali.

„Ținând cont de circumstanțele actuale și factorii obiectivi existenți, ANRE va examina în regim de urgență solicitarea furnizorului”, anunța ANRE.

Conform solicitării depuse de Moldovagaz la ANRE, tariful în punctele de ieșire din rețelele de transport urmează să constituie 13 978 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 43,9% mai puțin în comparație cu cel existent. Totodată, în punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune înaltă, se propune un tarid de  14 454 lei pentru o mie de metri cubi, ceea ce este cu 42,6% mai puținl În același timp, la punctele cu presiune medie  - 15 476 lei pentru o mie de metri cubi, sau cu 39,3% mai puțin, iar la cele cu presiune joasă – 18 456 lei pentru o mie de metri cubi, respectiv cu 31,9% mai puțin. 

Anticoruptie.md
07/06/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii