Anularea zborurilor în Republica Moldova de către Wizz Air: riscuri invocate de companie privată, negate de autorități

Mihaela Cibotaru
28/02/2023
digi24

Autoritățile se arată surprinse de suspendarea, din 14 martie, a zborurilor Wizz Air în Republica Moldova, decizie anunțată luni de companie. Vizz Air primise aprobarea programului de zboruri pentru sezonul de vară pe 14 februarie.

Potrivit Ministrei Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, decizia de suspendare a zborurilor pe motiv de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune, invocat de companie este neașteptată. „În urma analizei riscurilor, instituțiile statului au stabilit că zborurile în spațiul aerian național pot fi efectuate în siguranță, aplicând o serie de proceduri în acest sens, și regretă decizia luată de către Wizz Air”, a scris ministra.

Lilia Dabija a adăugat că autoritățile „rămân în permanentă colaborare și discuții” cu reprezentanții Wizz Air și vor întreprinde în continuare toate acțiunile necesare pentru a asigura atât revenirea acestui operator, cât și pentru atragerea altor companii aeriene low-cost.

Luni, compania Wizz Air a anunțat suspendarea zborurilor „ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”. Compania va oferi călătorilor din Chișinău zboruri suplimentare din Iași.

Mihaela Cibotaru
28/02/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii