Armata rusă avansează pe șase direcții în Donbas – ISW

Ilie Gulca
28/11/2023
belsat.eu

Trupele ruse avansează pe șase direcții în zona Avdeevka, regiunea Donbas, iar luptele grele continuă în apropierea fabricii de cocs.

„Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive lângă Avdeevka pe 27 noiembrie, dar nu au obținut succese confirmate”,  transmite Institutul Războiului.

Statul-Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că trupele ucrainene au respins peste 30 de atacuri rusești la est de Novobakhmutovka (13 km nord-vest de Avdiivka); nord-est de Berdichev (7 km nord-vest de Avdeevka); la sud de Novokalinovo (12 km nord de Avdeevka) și Tonenkoye (7 km vest de Avdeevka); precum și lângă Stepnoe (3 km nord de Avdeevka), Avdeevka, Severnoe (6 km vest de Avdeevka) și Pervomaisky (11 km sud-vest de Avdeevka).

Președintele grupului de trupe ucrainene Tauride, colonelul Alexander Shtupun, a spus că trupele ruse continuă atacurile la sol în grupuri de 10-20 de persoane.

El a adăugat că trupele ruse înaintează pe șase direcții în zona Avdeevka și că luptele grele au continuat în apropierea fabricii de cocs Avdeevka din nord-estul Avdeevka și într-o zonă industrială la sud-est de Avdeevka.

Ilie Gulca
28/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii