„Armata rusă este acum semnificativ mai slabă atât material, cât și conceptual” – Ministerul Apărării al Marii Britanii

Ilie Gulca
03/05/2022
Militari ruși. Foto: ria.ru

Armata rusă este acum mult mai slabă atât din punct de vedere material, cât și conceptual potrivit unei analize recente efectuată de Ministerul Apărării al Marii Britanii.

După estimările oficialilor britanici, între 2005 și 2018, bugetul de apărare al Rusiei s-a dublat cu investiții în mai multe active aeriene, terestre și maritime de înaltă calitate.

„Cu toate acestea, modernizarea echipamentului său fizic nu a permis Rusiei să domine Ucraina. Eșecurile atât în ​​planificarea strategică, cât și în execuția operațională au împiedicat-o să-și transforme puterea numerică într-un avantaj decisiv”, notează serviciile de informații britanice.

„Recuperarea va fi dificilă din cauza sancțiunilor. Acest lucru va avea un impact de durată asupra capacității Rusiei de a desfășura forțe militare convenționale”, subliniază sursa citată.

Anterior, Ministerul Apărării al Marii Britanii a declarat că Federația Rusă a desfășurat peste 120 de grupuri tactice de batalion în Ucraina, ceea ce reprezintă 65% din forțele sale armate terestre.

Ilie Gulca
03/05/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii