Atac cu victime în Zaporojie: bloc de locuințe, distrus de bombele rusești

Mihaela Cibotaru
02/03/2023
Sursa: unian.ua

Armata rusească a lovit noaptea trecută un bloc de locuințe cu 5 etaje din Zaporojie, distrugând complet clădirea, anunță presa din Ucraina. În urma atacului, două persoane au decedat, conform informațiilor oficiale. Totuși, bilanțul morților ar putea crește, deoarece mulți locatari au fost prinși sub dărâmături. Salvatorii continuă căutările celor afectați de bombadamentele nocturne.

Salvatorii au reușit să scoată din clădirea afectată de explozie 11 persoane, inclusiv o gravidă, iar alte 20 de persoane au fost evacuate.

„Oamenii rămân sub dărâmături. Potrivit primelor informații, au decedat 2 persoane”, a scris secretarul Consiliului municipal Zaporojie, Anatolii Curtev.

Autoritățile locale au organizat puncte de asistență pentru victime. Toate serviciile municipale sunt antrenate în lucrări la fața locului, oferind ajutorul necesar victimelor. Din imaginile de la fața locului se poate vedea amploarea dezastrului produs de bombardamentele rusești. Clădirea a fost afectată puternic, lăsând fără acoperiș deasupra capului mai multe familii. Conform primelor ipoteze, blocul a fost lovit de o rachetă rusească C-300.

Mihaela Cibotaru
02/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii