Atacurile militare asupra orașului Mariupol sunt dirijate de un general al armatei ruse, originar din Odesa

Cornelia Cozonac
23/04/2022

Atacurile militare cu rachete asupra orașului Mariupol, care nu contenesc de la începutul invaziei rusești asupra Ucrainei, sunt dirijate de un general originar din orașul Odesa.

Este vorba de Serghei Kobâlaș, general-locotenet și conducător al Trupelor aeropurtate spațiale din Federația Rusă. E este născut la 1 aprilie 1965, în orașul Odesa. Kobâlaș este responsabil pentru atacurile masive ale aeronavelor strategice cu rachete de croazieră asupra orașelor și infrastructurii ucrainene, susține Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Serghei Kobâlaș a participat în războiul din Cecenia și la invazia militară în Georgia. Pentru aceasta, Putin i-a acordat titlul de „Erou al Rusiei”.

 

Cornelia Cozonac
23/04/2022




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii