„Atunci, probabil, vom discuta detaliat tot spectrul relațiilor noastre”, Lavrov a anunțat vizita ministrului MAEIE, Nicu Popescu, la Moscova

Ilie Gulca
14/10/2021
Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a anuțat joi, la Minsk, că îl așteaptă pe omologul său moldovean, Nicu Popescu, la Moscova. Anunțul oficialului rus vine în contextul acuzațiilor Moscovei la adresa Occidentului că nu îi permite președintelui Moldovei, Maia Sandu, să aibă „relații normale” cu Rusia.

„În ce privește Moldova, doamna Sandu, în mai multe rânduri, în intervențiile sale publice, a amintit despre voința sa să aibă relații normale, reciproc avantajoase, cu Federația Rusă... Suntem dispuși pentru contacte, evident, trebuie pregătite bine”, a spun el în cadrului unei conferinței de presă, potrivit Ria Novosti.

De asemenea, Serghei Lavrov a anunțat vizita în Rusia a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

„Atunci, probabil, vom discuta detaliat tot spectrul relațiilor noastre”, a adăugat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

Ministrul Afacerilor Externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, a acuzat miercuri Washinton-ul și Bruxelles-ul că „îi interzic direct” președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, să aibă „relații normale” cu Federația Rusă.

„Avem o îngrijorare profundă față de caracterul fără precedent al ingerințelor Washington-ului și Bruxelles-ului în procesele interne politice din republică. Președintelui acestei țări chiar i se interzice să vorbească despre tendința de a avea relații normale cu Federația Rusă. Sperăm că Chișinăul va fi capabil să acționeze de sine stătător fără sugestii din afară”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei.

Purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a declarat pentru Portalul Anticoruptie.md că șefa statului nu are nicio reacție la declarațiile lui Serghei Lavrov și că o atare reacție ar trebui să vină din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. 

Portalul Anticoruptie nu au reușit pe moment să obțină o reacție din partea Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Ilie Gulca
14/10/2021Become a Patron!

TestRapid

Comentarii