„Autoritățile Republicii Moldova monitorizează foarte strâns situația”. Maia Sandu, despre exploziile din zona fostului aerodrom militar din raionul Râbnița

Ilie Gulca
07/05/2022
Foto: novostipmr.com

În seara zilei de 6 mai, în regiunea transnistreană, în apropiere de satul Vărăncău, raionul Râbnița, au avut loc mai multe explozii în zona unui fost aerodrom militar sovietic nefuncțional, care nu au provocat victime umane.

„Nu sunt victime umane înregistrate. Înțelegem că aceste explozii au fost aruncate de pe o dronă și au vizat pista unui aerodrom nefuncțional”, a spus șefa statului, Maia Sandu, sâmbătă, în cadrul conferinței de presă susținută împreună cu președintele Republicii Lituania, Gitanas Nauseda.

„Instituțiile noastre competente colectează informații și atunci când vom avea mai multe detalii, vom reveni. Reiterez faptul că autoritățile Republicii Moldova monitorizează foarte strâns situația, siguranța cetățenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Noi facem tot ce se poate face ca să menținem siguranța să nu admitem destabilizare și provocări”, a adăugat președinta Republicii Moldova.

Pretinsul minister de interne de la Tiraspol a informat că au avut loc mai multe explozii în apropierea satului Vărăncău, raionul Râbnița.

„În seara zilei de 5 mai, în jurul orei 22:20, au avut loc două explozii, iar pe 6 mai, la ora 21:40, au explodat patru dispozitive explozive la un anumit interval. În ambele cazuri, dispozitivele explozive au fost aruncate folosind vehicule aeriene fără pilot”, scrie oficiosul novostipmr.com.

Potrivit colonelului SIS, Ion Leahu, aerodromul militar din Vărăncău este un obiectiv militar sovietic amenajat pentru situațiile de criză.

„În perioada sovietică, în situație de criză, avioanele de la Tiraspol urmau să aterizeze la Râbnița, în satul Vărăncău, acolo și acum există o pistă de decolare, pentru a lua la bord armament nuclear și a bombarda teritoriul de sud-est al NATO”, a relatat el.

Ilie Gulca
07/05/2022Follow us on Telegram

Comentarii