Autorizația de călătorie ETIAS în țările UE se amână // Care sunt condițiile

Crina Dumitriu
24/11/2023

Sistemul European de Informații și de Autorizare privind Călătoriile (ETIAS) va deveni operațional la mijlocul anului 2025. Anterior lansarea a fost anunțată pentru anul 2024.

De la mijlocul anului 2025, aproximativ 1,4 miliarde de persoane din peste 60 de țări care beneficiază de călătorii fără viză în UE, inclusiv Georgia, Republica Moldova și Ucraina, vor trebui să obțină autorizația de călătorie ETIAS. Aceasta este o nouă cerință introdusă de Uniunea Europeană pentru a intra în oricare dintre cele 27 de țări Schengen, Bulgaria, România sau Cipru.

ETIAS este o autorizație de călătorie online, nu o viză.

Cu o autorizație de călătorie ETIAS valabilă, veți putea rămâne în oricare dintre cele 30 de țări europene timp de 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile.

Pentru a aplica pentru ETIAS trebuie să aveți un pașaport valabil mai mult de trei luni, să furnizați o adresă de e-mail, să completați formularul online și să plătiți o taxă de 7 euro.

Există un singur site oficial al ETIAS: europa.eu/etias. Formularul de cerere va fi pus la dispoziție pe acest site odată ce sistemul va fi lansat, potrivit site-ului euneighbourseast.eu.

Crina Dumitriu
24/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii