Averea unui procuror PCCOCS va fi cercetată de ANI, ca urmarea a unei anchete realizate de Centrul de Investigații Jurnalistice din Moldova

Irina Odobescu
28/06/2021
procuratura.md

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat, luni, încă o procedură de control în baza unei autosesizări dintr-o anchetă a Centrului de Investigații Jurnalistice din Moldova (CIJM), în săptămâna 21 - 25 iunie 2021. Inspectorii de integritate au inițiat controlul averii pe numele unui procuror din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), dar nu au precizat numele acestuia. 

Săptămâna trecută, ANI a inițiat controlul averii lui Ivan Ududovici în urma publicării de către Centrul de Investigaţii Jurnalistice din Moldova a anchetei Consilieri socialist de la Hânceşti: averi de milioane cu salariu modestÎn ancheta pe portalul Anticoruptie.md se arată că Ivan Ududovici, consilier al raionului Hânceşti, şi doi fii ai săi, aflaţi în funcţii publice, ar fi încălcat regimul de declarare a averilor şi intereselor personale. Ivan Ududovici şi soţia sa au declarat pentru anul trecut doar venituri din salariul de 114.000 de lei.

În perioda menționată, investigația „Săracii” procurori cu apartamente, case și zeci de mii de euro donați de părinți și rude dezvăluia că nu mai puţin de 170 de acuzatori de stat, dintre cei aproape 700, au indicat anul trecut cadouri generoase. ANI s-a autosesizat și în urma acestei anchete în care au fost radiografiate averile tuturor procurorilor.

Ca urmare a publicării anchetei Bogații de la Procuratura Anticorupție a CIJM, de asemenea în săptămâna trecută, ANI s-a autosesizat. Autoritatea a inițiat procedura de control a averii a doi procurori și a confirmat că unul dintre aceștia este Alexandru Cernei. 

Irina Odobescu
28/06/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii