Averile a doi judecători, în colimatorul ANI

Ilie Gulca
12/07/2021

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a stabilit, în perioada 5–9 iulie 2021, o diferență substanțială de peste un milion de lei în cadrul unui control al averii finalizat pe numele unui judecător din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani. De asemenea, inspectorii de integritate au demarat un control al averii în cazul unei magistrate a Judecătoriei Cahul.

În plus, inspectorii de integritate au demarat controale ale averilor unui director general interimar al unei întreprinderi municipale din Chișinău și a unui funcționar public din cadrul Primăriei Vadul lui Vodă, municipiul Chișinău. 

În aceeași perioadă, angajații ANI investighează două posibile conflicte de interese, care ar fi fost admise de către directorul unui gimnaziu din Chișinău și directorul unei grădinițe din raionul Călărași.

Inspectorii de integritate au pornit două cauze contravenționale pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale. 

Un șef de direcție din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii și un consilier din Consiliul Copceac din Ceadîr-Lunga ar putea fi sancționați pentru încălcarea regulilor privind declararea averii și intereselor personale.

Inspectorii au întocmit un proces-verbal pe numele unui fost funcționar din cadrul Penitenciarului 13 cu privire la contravenție prin care i-a fost aplicată o sancțiune în valoare de 1.750 de lei pentru depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

Ilie Gulca
12/07/2021Become a Patron!

Comentarii