Avocatului Poporului, Mihail Cotorobai, s-a stins din cauza complicațiilor provocate de COVID-19

Anticoruptie.md
06/01/2021

A murit avocatul poporului, Mihai Cotorobai, deputat, jurist și magistrat. Decesul său a fost provocat din cauza complicațiilor determinate de Coronavirus. Despre moartea sa a anunțat echipa Oficiului Avocatului Poporului, care a publicat un mesaj de condoleanțe pe pagina sa de Facebook.

„Militant convins pentru dreptate, echitate și progres social, Mihail Cotorobai a fost omul care nu s-a temut să spună adevăruri și să pledeze cu fermitate pentru supremația legii, a drepturilor omului și democratizarea societății. Deputat în primul Parlament al Republicii Moldova, a stat la baza edificării statului independent Republica Moldova. În postură de judecător al Curții Constituționale, a vegheat la respectarea normelor Legii Supreme, în calitate de profesor universitar, a educat generații de juriști”, se menționează în mesajul echipei Oficiului Avocatului Poporului.

„În calitate de Avocat al Poporului, Mihail Cotorobai a contribuit substanțial la dezvoltarea Oficiului Avocatului Poporului și la promovarea intransigentă a valorilor drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Nu a ezitat să-și facă publică opinia, în mod tranșant, atunci când au existat amenințări la adresa drepturilor și libertăților fundamentale, a statului de drept și a democrației în Republica Moldova.”

Anticoruptie.md
06/01/2021

Comentarii