Bijuterii, tablouri și cărți. Ce cadouri a mai primit preşedinta Maia Sandu

Tatiana Gherţa
30/01/2023
Facebook

Şefa statului, Maia Sandu, a primit mai multe cadouri, în ultimele 4 luni ale anului trecut, pe care le-a oredat Aparatului Președintelui Republicii Moldova. În lista cadourilor, publicată de președinție se regăsesc tablouri, decorațiuni, o bluză, un covor țesut manual și bijuterii.

Cel mai scump cadou, în valoare de 14.600 de lei, esteo broșă din argint filigranat și emailat cloisonné. Broșa, realizată de artistul georgian Thea Gurgenidze, Tbilisi, Georgia, a fost oferită de ministrul georgian de externe, Ilia Darkiașvili, în cadrul vizitei sale oficiale în Republica Moldova.

Acesta nu este singurul cadou prețios oferit de georgieni. Pentru un set de bijuterii a optat și președintele Georgiei, Salome Zurabișvili. Aflată în vizită la Chișinău, i-a oferit Maiei Sandu un colier și o brățară din perle cu închizătoare din aur galben.

Printre cadourile grele la preț se mai numără și o farfurie ornamentală, care ilustrează un iris japonez. Farfuria, estimată la de 7.470 de lei, a fost primită la ceremonia de acreditare a ambasadorilor străini de la ambasadorul Japoniei, Yamada Yoichiro.

De asemenea, Maia Sandu a revenit din Cehia cu o vază din cristal negru, realizată manual. Valoarea de piață a cadoului este de 5.250 lei. Cadoul protocolar a venit din partea premierului ceh, Petr Fiala.

Valoarea totală a cadourilor primite de către șefa statului în trimestrul IV al anului trecut este estimată la aproximativ 50 de mii de lei.


 

Tatiana Gherţa
30/01/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii