Cadouri de mii de euro la ziua de naștere// Ce venituri a mai declarat deputata partidului Șor, Reghina Apostolova

Viorica Mija
31/03/2023

Deputata partidului Șor Reghina Apostolova a câștigat în anul 2022 mai mult din cadouri și alocații decât din munca de deputat. Veniturile declarate de aleasa poporului se ridică la aproape 600 de mii de lei, bani proveniți din salarii, indemnizații, dar și compensații grase din Parlament.

Fiind una dintre organizatoarele protestelor de la Chișinău, Apostolova a primit un salariu mai mic de la Parlament, din cauza absențelor frecvente. Astfel, dacă salariul anual ridicat de deputați se ridică, în medie, la peste 250 de mii de lei, aleasa din partea partidului Șor a fost remunerată cu peste 188 de mii de lei. Dacă adaugăm la această sumă compensația de peste 136 mii de lei și indemnizația de 60 de mii de lei, atunci câștigurile se rotunjesc până la 284 mii lei.

Totodată, Apostolova a ridicat pe parcursul anului 2022 o pensie de aproape 90 de mii de lei, dar și alocații CNAS de peste 10 mii de lei.

Depatata Șor a declarat și 4 500 de euro primiți cadou cu ocazia zilei de naștere, un apartament de 93 de metri pătrați înregistrat pe numele fiicei sale, dar și un automobil VW Pasat, dobândit în 2019, care aparține AO „Pentru Orhei”, asociație implicată în organizarea protestelor din țară și a evenimentelor care-l au în prim-plan pe liderul fugar al formațiunii, Ilan Șor. Nici în cazul apartamentului, nici în cel al autoturismului, nu este indicat prețul bunului.

Pe parcursul anului, deputata Reghina Apostolova a mers de mai multe ori la Moscova, unde s-a întâlnit  cu președintele Comitetului pentru relații internaționale din cadrul Dumei de Stat a Rusiei, Leonid Sluțki și cu vicepreședintele Comitetului, Dmitri Novikov.

Viorica Mija
31/03/2023




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii