Calea ferată a Moldovei va fi modernizată cu suportul partenerilor

Anticoruptie.md
24/11/2023

Calea ferată a Republicii Moldova va fi modernizată, cu suportul financiar al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care va acorda un împrumut în valoare de 23 de milioane de euro. Parlamentul a aprobat, vineri, ratificarea acordului de împrumut între Moldova și BERD.

Împrumutul, acordat pe un termen de 15 ani, va fi oferit în două tranșe.

Totodată, Moldova va beneficia și de un grant de 20 de milioane de euro, oferit de Comisia Europeană, pentru efectuarea lucrărilor de reparație a coridorului feroviar Vălcineț – Ocnița – Bălți – Ungheni – Chișinău – Căinari.

Potrivit autorităților, renovarea acestui coridor feroviar va permite majorarea vitezei de circulație a trenurilor și eliminarea anumitor restricții, ceea ce va avea drept rezultat „atragerea volumelor de mărfuri și majorarea numărului de pasageri”. Totodată, după realizarea lucrărilor de reparație, se va reduce timpul de rotație a trenurilor.

Acordul de Împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare „RLF – Răspuns de urgență – Căile Ferate din Moldova” a fost semnat la Chișinău la 27 iunie 2023. 

Anticoruptie.md
24/11/2023
Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.Follow us on Telegram

Comentarii