Capriciile Consiliului procurorilor: peste jumătate de milion de lei pentru mobilă, circa 300.000 de lei pentru mașină și 80.000 de lei pentru un site

Julieta Savițchi
28/09/2018
Foto: moldova24.info

Consiliul Superior al Procurorilor are mașină nouă, un Hunday de circa 300.000 de lei / 15.000 de euro și are prevăzuți pentru un site 80.000 de lei. Potrivit portalului http://etender.gov.md/, mașina a fost procurată cu 299.820 de lei de la distribuitorul oficial al brandului în Republica Moldova, Pacific Motors Moldova SRL, iar contractul de achiziție a fost semnat la 17 septembrie 2018.

Viorica Marcuță, șefa aparatului Consiliului Superior al Procurorilor, a comunicat reporterului anticoruptie.md că instituția nu dispunea înainte de transport și împrumuta mașinile de la Procuratura Generală. „Suntem o structură independentă și trebuie să avem patrimoniul nostru. Mașina va fi folosită pentru necesitățile consiliului. Așteptăm să se facă reparație și ne vom muta în clădirea de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt 73”, a precizat funcționara.

Anunțul licitației de procurare a automobilului a fost făcut la 13 iulie 2018.

Beneficiarul a înaintat mai multe cerințe către furnizor: mașina să fie de culoare bej, să aibă preșuri de culoare neagră, cutia de viteze să fie automată, iar capacitatea motorului – de 1.500–1600 centimetri cubi.

Pentru anul 2018, pentru Consiliul Superior al Procurorilor au fost planificate achiziții în valoare de 1,476 milioane de lei. Cea mai mare sumă, 616.000 de lei, urmează să fie cheltuită pentru procurarea mobilierului. Instituția va avea și pagina web, pentru care s-a achitat 80.000 de lei.

Consiliul Superior al Procurorilor este un organ de autoadministrare a procurorilor, constituit din 12 membri. Dintre aceștia procurorul general, președintele Consiliului Superior al Magistraturii și ministrul Justiției sunt desemnați din oficiu.

Julieta Savițchi
28/09/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii